Çilek en lezzetli ve yararlı meyvelerden biridir. Çilek tüketirken genellikle sapları çöpe gidiyor. Fakat halk hekimliğinde çilek sapları çok yararlı tedavi edici özelliklerinden dolayı kullanılır.
Kimyasal içeriklerden dolayı çilek sapları meyvelerden farklı değil. İçeriğinde vitaminler (özellikle C vitamini), mineraller, antioksidanlar vb. yararlı maddeler var.
Çilek saplarını açık havada kurutun ve kullanın. 15 çilek sapı 1 bardak kaynar suda 30 dakika boyunca demlenir ve çay olarak içilir. Ayrıca isterseniz çilek saplarını siyah ya da yeşil çaya ilave edebilirsiniz.
Çilek saplarının faydaları:
- Vitamin ve minerallerin kaynağıdır.
- İltihap kovucu etkisi vardır.
- Mikropları öldürür.
- İdrar söktürücü ve ödem atıcı etkisi vardır.
- Tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olur
- Nezle ve grip sırasında hastanın durumunu hafifletir, terletir.
- Kanda kolesterol ve şeker seviyesini düşürür.
29 Eylül 2016 Perşembe
Şifalı Bitkiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder