2 Haziran 2017 Cuma

Akasyanın faydaları

Güzel çiçekleri ile göz alıcı, aromatik kokusu ile moral iyileştirici bu ağaç gerçek bir şifa kaynağıdır.

Akasya birçok ülkenin resmi şifalı bitkiler listesine dahil edilmiştir.

Akasyanın her bir bölümü (kabuğu, çiçek ve yaprakları) şifalı etkilere sahiptir. Çiçeklenen akasyanın nektarı nadir bulunan değerli maddelerle zengindir, akasya balı ise en lezzetli ve faydalı bal türüdür.

Beyaz akasyanın çiçeklerinden yapılan demleme varis sırasında çok etkili şifalı araç sayılır. İçeriğinde rutin maddesi bulunan akasya demlemesi damarların duvarlarını güçlendirir ve esnekliğini artırır. Demlemeyi hazırlamak için 2 yemek kaşığı taze akasya çiçeği 1 bardak sıcak suda 30 dakika boyunca demlenip süzülür. Demlemede bir bez ıslatılır ve genişlemiş damar bölümlerine konulup yarım saat bekletilir.

Akasya

Bitki ayrıca ateş düşürücü ve balgam söktürücü etkiye sahiptir. Solunum sistemi hastalıkları sırasında bu bitki gerçek bir doğal ilaçtır; solunum yollarını sümük ve mikroplardan temizler, iltihabı azaltır, solunumu kolaylaştırır. Bronşit sırasında 1 yemek kaşığı taze akasya çiçekleri 1 bardak sıcak suda 30 dakika boyunca demlenir, süzülür ve içilir. Bu çay ayrıca yüksek tansiyonu düşürür.

İdrar söktürücü etkiye sahip olan akasya böbrekleri temizler ve iltihabı azaltır.

Akasya morali iyileştirme, stresi ve depresyonu azaltma özelliklerine sahiptir. Bunun için akasyadan hazırlanmış çay kullanılır (1 tatlı kaşığı akasya + 1 fincan sıcak su).

Dikkat! Dikkate almak gerekir ki, akasya içeriğinde alkaloidler vardır ve bu maddeler güçlü zehirlenmeye neden olabilir. Dolayısıyla akasya çayları dahilen çok miktarda ve uzun süre tüketilemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.