Lezzetli bir bonfile yapmak isteyenler için Havuç ve kabak yatağında bonfile tarifine yer veriyoruz.
Malzemeler
- 1 kilo bonfile
- 4 tane havuç
- 3 tane kabak
- 1 soğan
- 2 dal biberiye
Salçalı sosu için:
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salça
- 1/2 çay bardağı su
- sıvıyağ
Sunumu:
- tırnak pide
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- pul biber
- sıvıyağ
Havuç ve kabak yatağında bonfile nasıl yapılır:
1. Tavaya yağ ve kıyılmış soğan alınıp kavrulur.
2. Havuç ve kabak doğranıp ilave edilir.
3. Bir tavada doğranmış bonfile pişirilir.
4. Domatesler soyulur. Küçük bir tencereye salça ve su konulup kavrulur. İçine yağ ve domatesler de eklenip sos hazırlanır.
5. Pide doğranır. Yağla birlikte bir tavaya alınır ve biraz çevrilir.
6. Ekmek ve sebzeler servis tabağına alınır.
7. Bonfile üzerine konulur. En üste sos dökülür ve servis yapılır.
Kaynak: Nursel'in evi programı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder