Güzel ve besleyici bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Tarif
için gerekli olan malzemeler:
4 adet kuru soğan
9 dilim tost ekmeği
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı pul biber
6 su bardağı et suyu
tuz
karabiber
muskat cevizi
3 adet domates
1 demet taze soğan
1 demet Frenk maydanozu
1 demet maydanoz
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı krema
Otlu ekmek çorbası nasıl yapılır?
Tost ekmeklerini tost makinesinde çok az kızartın.
Tereyağını eritin, içine soğan ve kırmızı biberi de ekleyip pembeleştirin.
Tencereye et suyu ve şarabı da koyun, muskat cevizi, karabiber ve tuz ile
karıştırın.
Ekmeklerin 1/3 lük kısmını dörde bölerek tencereye koyun.
Çorbayı hafif ateşte on beş dakika kadar kaynatın. Bu sırada domateslerin
kabuklarını soyup ufak doğrayın.
Frenk maydanozu, maydanoz ve soğanı ince kıyıp çorbaya katın
ve iki dakika kadar kaynatın. Yumurta sarısını krema ile çırpıp kesilmemesi
için üzerine çorba suyundan biraz ilave edip karıştırın. Daha sonra terbiyeyi
çorbaya ilave edin. Çorbayı koyu kıvam alana kadar ocakta tutun. Kaynadıktan
sonra ateşten alın.
En son domatesleri çorbaya ilave ederek içerisinde erimesini
bekleyin. Kalan ekmekleri de küp küp doğrayıp çorbaya ilave edin. Servis
öncesinde tuz ve karabiberini ayarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder