6 Ekim 2016 Perşembe

Sarımsak kebabı

Antep yöresinden lezzetli bir kebap yemeğini yapmak isteyenler bu tarifi tercih edebilirler.

Malzemeler:

- 1 kilo satır dana ile kuzu karışık kıyma
- 20 baş sarımsak
- karabiber
- tuz
- kimyon


Yapılışı

Karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine baharatlarını ekleyip yoğurun. Köfteleri hazırlayın.

Sarımsak yıkanır. Şişlere kabuklu halde sarımsak ve köfteler geçirilir. Fırına sürülüp pişirilir. Önce 180 derecede sonra 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir.

Bu sırada sosu hazırlanır. Nar ekşisi, su, tuz, zeytinyağı karıştırılır. Piştikten sonra üzerine sosu eklenir ve servis yapılır.

Kaynak: Nursel'in evi programı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.